Home Historiek

Historiek

In 2003 bestond de Congregatie Zusters van Liefde van Jezus & Maria 200 jaar. Om deze gebeurtenis op een toch wel bijzondere manier te vieren, organiseerde de toenmalige Noordprovincie (nu: Nederlanstalige Provincie genaamd) van de Congregatie o.a. een inleefreis naar India. Uit de vele kandidaat vrijwilligers werd een groep van 12 samengesteld die begon aan het India inleeftraject. Een traject dat uiteindelijk bijna 9 maanden duurde en uitmondde in een 16-daagse reis langs verschillende zusterinstellingen in India.

Vanuit deze ervaring en de vele concrete ontmoetingen ter plaatse, ontstonden verschillende initiatieven, zo startten zr. Claire Boelens, An Venneman en Marleen Van De Gehuchte dit ASHA-HOPE project.

In 2004 ging Louisa Van tricht met zr. Anne-Marie Dhooghe (algemeen econome van de Congregatie Zusters van Liefde van J.M.) naar India. Ook zij werd getroffen door de armoede en het feit dat kinderen uit arme gezinnen onvoldoende kansen krijgen om naar school te gaan. Daar wou zij iets aan doen en zo stond Louisa met echtgenoot Marcel Van tricht, mee aan de wieg van het project. In 2012, na een inzet van 8 jaar hebben zij beslist om het wat rustiger aan te doen en de fakkel aan de jongere leden door te geven.

Met het engagement van Paul Blanckaert, Dora Boelens, Els Goegebeur bestaat de werkgroep nu uit 6 enthousiaste leden.